Четвер,
24 серпня 2017
Наші спільноти

Чим корисні темно-зелені овочі

Темно-зелені листові овочі є найбільшим джерелом природного хлорофілу, антиоксидантів, вітамінів і мінералів

Фото: lifetopstar.ru
Фото: lifetopstar.ru

Крес водяний (крес-салат): містить значну кількість біологічно активного вітаміну В6, магнію, фолієвої кислоти і діє як стимулятор травлення. Він також багатий хлорофілом і каротиноїдами.

Шпинат - потужне джерело хлорофілу і глікогліцероліпідів, які захищають наш травний тракт від запального ушкодження. Глікогліцероліпіди - основні жирні кислоти, які оберігають клітинні мембрани від ушкоджень, виявляють потужні імуностимулюючі і протиракові ефекти. Крім того, шпинат є важливим джерелом міді, цинку і селену.

Листова капуста багата ізотиоціанатами: ці потужні сірчисті сполуки, які захищають ген р53. Ген P53 є охоронцем нашого геному і регулює нормальний клітинний цикл. Мутація гена p53 призводить до аномалій клітинного циклу та розвитку ракових захворювань.

Глюкозинолати і сульфоксид метилцистеина допомагають активувати ферменти детоксикації в печінці, які відіграють важливу роль у нейтралізації канцерогенних речовин.

med2.ru

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку