REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила координатор штабу Римма Філь на прес-конференції в Києві.

За її словами, за дорученням Ріната Ахметова, було прийнято рішення виплатити членам сімей 34 загиблих гірників по 100 тисяч гривень, також допомога в загальному розмірі 225 тисяч гривень отримали 16 постраждалих під час аварії.

Читайте такожШтаб Ахметова виплатить матеріальну допомогу сім'ям загиблих гірників на шахті ім.Засядька

Відео дня

«Сім'ї всіх загиблих шахтарів на шахті ім. Засядька вже отримали по 100 тисяч гривень. Таке рішення прийняв Рінат Ахметов, і сьогодні вся допомога виплачена. Також Гуманітарний штаб виплатив матеріальну допомогу і допоміг у наданні медикаментозного супроводу тим шахтарям, які були травмовані і знаходяться на лікуванні в різних лікарнях Донецька. На цей момент 4 гірники продовжують лікування в Опіковому центрі, решта 12 постраждалих виписані і знаходяться вдома на амбулаторному лікуванні. Таким чином, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виконав свою обіцянку в повному обсязі», - сказала Філь.

Вона також підкреслила, що "Кабінет міністрів за місяць так і не вирішив питання про звільнення від оподаткування суми матеріальної допомоги".

"Тому Рінат Ахметов ухвалив рішення перерахувати ці суми таким чином, щоб податковий тягар не ліг на сім'ї постраждалих", - повідомила Філь.

Нагадаємо,аварія на шахті Засядька сталася 4 березня цього року. В результаті вибуху метану на глибині 1230 метрів загинули 34 людини.