Второе дело

Україна продовжує наполягати на розгляді у міжнародних судових інстанціях справи про три спроби насильницького вивезення дітей у Росії в 2014 році для доказу факту причетності російських бойовиків до цього злочину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

Зокрема, Севостьянова нагадала, що друга ініційована Україною справа в Європейському суді з прав людини стосується трьох фактів спроб вивезти дітей-сиріт з української території в Російську Федерацію.

Відео дня

За її словами, "дітей вдалося повернути після того, як ЄСПЛ оперативно відреагував, винісши 39 правило "Тимчасові заходи", в яких вказав негайно повернути дітей на територію України, але ми вирішили продовжувати цю справу, адже для нас це справа честі, для того щоб довести, що це були порушення, вчинені так званими бойовиками, які насправді є громадянами Російської Федерації, і Росія повинна нести відповідальність за свої дії".

Як повідомляв УНІАН, друга справа "Україна проти Росії" була розпочата 13 червня 2014 року і стосується викрадення на Донбасі трьох груп українських дітей-сиріт і дорослих, які їх супроводжували.