У Донецькій області за останній рік медикам вдалося зменшити на 5% захворюваність на туберкульоз

Донецьк. 25 квітня. УНІАН. У Донецькій області за останній рік медикам вдалося знизити на 5% захворюваність на туберкульоз.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомила журналістам заступник головного лікаря обласної туберкульозної лікарні з лікувальної роботі Ольга ФІЛІППОВА під час урочистої церемонії передачі лікарні наборів посуду від фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

Відео дня

"Упродовж третього року поспіль нам вдається не тільки стабілізувати епідеміологічну обстановку з туберкульозу, але й добитися зниження захворюваності. Хворіти на туберкульоз в нашій області стали менше - на 5% за результатами 2007 року. Це добрий показник. Він не набагато, але все ж таки вище, ніж у цілому по Україні", - сказала О.ФІЛІППОВА.

При цьому вона зазначила, що "найвідрадніше – знижуються показники дитячої і підліткової захворюваності".

О.ФІЛІППОВА також повідомила, що "на щастя, цього року нам вдалося практично в два рази скоротити відсоток інвалідизації хворих на туберкульоз".

Заступник головного лікаря уточнила, що обласна клінічна туберкульозна лікарня розрахована на 705 ліжок, в даний час на стаціонарному лікуванні перебуває близько 550 хворих.

"Вік хворих – від грудних дітей до старше 70 років. Основна частина хворих – близько 80% - віком від 15 до 50 років", - повідомила О.ФІЛІППОВА.

На її думку, позитивний результат боротьби з туберкульозом став можливий завдяки поліпшенню забезпечення медустанов, а також зростання уваги суспільства до проблем туберкульозу.

"Такої уваги до проблем туберкульозу, до проблем фтизіатрії від осіб і організацій, що не мають безпосереднього відношення до медицини, ще не було", - зазначила О.ФІЛІППОВА.

За її словами, також "значно покращалось забезпечення лікувальних установ медикаментами і препаратами, а також медобладнанням".

Одночасно вона констатувала, що в даний час в обласній туберкульозній лікарні існує дефіцит кадрів.

"У нашій обласній туберкульозній лікарні лікарський штат укомплектовано менш ніж на 70%. Доводиться застосовувати сумісництво, працювати з вищим навантаженням. Нам потрібні не тільки фтизіатри, але й хірурги, гінекологи, бронхологи, інші фахівці", - сказала заступник головного лікаря.