Фото УНІАН

Про це повідомив народний депутат, екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій під час брифінгу, повідомляє прес-служба партії «Народний контроль».

«Екс-урядовці разом із Яценюком отримали індульгенцію, «дахувальники» схем продовжують працювати на керівних посадах у міністерствах. Зокрема, досі не покарані чиновники у МОЗ, які підписували документи щодо переведення фірмі Саші-стоматолога мільйонів (гривень – УНІАН). Вони далі керують Міністерством - наприклад, Ігор Перегінець», – зазначив депутат.

Читайте такожЕкс-міністр Мусій звинувачує міністра Квіташвілі

Відео дня

Він наголосив, що упродовж 25 років усі уряди після відставки отримують «гарантії недоторканості» від своїх наступників. Відтак не проводяться аудити, розслідування їхньої діяльності, зловживань на посадах.

«Жоден із попередніх високопосадовців в Україні не був притягнутий до будь-якої відповідальності, зокрема, і політичної», – констатував депутат.

З огляду на таку ситуацію, депутати міжфракційного об’єднання «Народний контроль» наполягають на створені у парламенті ТСК для аудиту роботи екс-міністрів та їхніх заступників.

«Ми пропонуємо колегам негайно створити Тимчасову слідчу комісію для розслідування діяльності уряду Яценюка. Злодії, казнокради як Яценюк і його міністри мають, окрім відставки, понести кримінальну відповідальність», – зауважив Мусій.

Читайте такожВ Кабміні обіцяють зрушити з мертвої точки будівництво нового корпусу лікарні "Охматдит"

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня 2015 року уряд передав лікувально-діагностичний комплекс НДСЛ «Охматдит» до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України.

Будівництво нового корпусу, який включає Центр променевої терапії, але загалом розрахований на 23 відділення, розпочався у 2011 році. Вартість проекту - 1,8 млрд грн. На сьогодні освоєно 400 млн грн. У жовтні 2013 році державне фінансування призупинилося.

Заплановано, що в цій лікарні хворим на рак дітям робитимуть пересадки кісткового мозку від нерідного донора. Згідно зі статистикою, щороку в Україні такого типу трансплантації потребують близько 100 дітей, однак ці операції поки що роблять лише за кордоном.

На початку листопада 2015 замовник будівництва нового корпусу «Охматдиту» - державне підприємство «Укрмедпроектбуд» - та переможець відкритого конкурсу з визначення генерального підрядника - ТОВ «Альтіс-Констракшн» - підписали договір про добудову нового корпусу «Охматдиту».