Психологи надають допомогу евакуйованим мешканцям Лозової
Психологи надають допомогу евакуйованим мешканцям Лозової

Психологи надають допомогу евакуйованим мешканцям Лозової

16:21, 29.08.2008
2 хв.

Вкрай необхідним стало застосування «ноу-хау» лабораторії – валізи практичного психолога. Серед предметів першої необхідності – заспокійливі ліки, термос та пакетики з чаєм...  (фоторепортаж)

Практичні психологи науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Університету цивільного захисту України, яку очолює полковник служби цивільного захисту Олександр ТИМЧЕНКО, надають психологічну допомогу евакуйованим жителям міста Лозова Харківської області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, за словами полковника служби цивільного захисту Віталія ХРИСТЕНКА, саме в такій ситуації, коли нормована кількість людей, що потребують психологічної допомоги, зашкалює, працювати дуже важко. Тут вкрай необхідним стало застосування «ноу-хау» лабораторії – валізи практичного психолога. Серед предметів першої необхідності – заспокійливі ліки, термос та пакетики з чаєм. Як пояснює спеціаліст, гаряча вода діє дуже заспокійливо. А також – блокноти та ручки, альбоми та м’які іграшки (окремо - для хлопчиків та дівчаток), шоколад, цигарки, картки поповнення телефонного рахунку, м’який м’ячик (людина заспокоюється, коли щось перебирає у руках), одноразові серветки та стаканчики, свічки та ікони, ковдра (причому не обов’язково тепла, бо, в першу чергу, вона повинна викликати у людини, що потрапила у стресову ситуацію, почуття захищеності). Валіза також містить і флягу з коньяком.

Відео дня

За словами В.ХРИСТЕНКА, такий спецнабір уже не раз випробовували. Ніч проти 27 серпня була найважчою, стривожені люди встигли схопити тільки найнеобхідніше та документи. Їх розмістили у кількох школах.

На цей час в епіцентрі події працюють 17 практичних психологів МНС, 9 із них психологи Університету МНС, 3 – з Дніпропетровська, 5 – Донецька.

Як повідомляв УНІАН, 27 серпня поблизу міста Лозова Харківської області на об’єктах 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України спалахнула пожежа. О 16.10 черговою службою арсеналу були зафіксовані перші вибухи. Персонал арсеналу було евакуйовано на безпечну відстань. Також було здійснено евакуацію населення в радіусі 5 км від епіцентру вибухів – станом на день 28 серпня близько 10 тисяч осіб.

61-й арсенал Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України розташований на загальній площі 494 га. На арсеналі зберігалося близько 95 тисяч тонн боєприпасів.

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся