Європарламент висловився за заборону клонування тварин з метою використання у їжу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться у схваленій сьогодні депутатами резолюції Нейл ПЕРІШ (група народних партій, Велика Британія).

“За” проголосували 622 депутати, "проти" – 32, утрималися 25.

Відео дня

Документом, зокрема, пропонується запровадити як заборону на клонування тварин з метою використання у їжу, так і запровадження ембарго на імпорт клонованих тварин або м’ясної чи молочної продукції, виготовленої із клонованих тварин.

Згідно із документом, відповідні пропозиції має розробити Єврокомісія і представити на розгляд Європарламенту.

У проекті резолюції звертається увага на негативний висновок Європейського агентства з безпеки продовольства щодо вживання у їжу клонованих тварин. У цьому висновку, підготовленому у січні 2008 року, зазначається, зокрема, що рівень смертності серед клонованих тварин вищий, ніж серед звичайних тварин, що може свідчити про певні проблеми зі здоров’ям у клонів.

У документі депутати також відзначили, що хоча на сьогодні і не зареєстровано комерційних продажів на ринку ЄС клонованих тварин чи продукції з них, однак наводиться думка експертів, які вважають, що такі продукти можуть з’явитися на європейському ринку вже до 2010 року.

Як повідомляв УНІАН, Комітет з питань сільського господарства та сільського розвитку Європарламенту схвалив проект резолюції на своєму засіданні 25 червня.