Отруєного меланіном китайського молока в Європейському Союзі поки не виявлено. Про це повідомила директор департаменту споживання Європейської комісії Жаклін Міно, що перебуває з візитом в Китаї.

Незважаючи на заборону імпорту китайського молока, ЄС приймає додаткові заходи по контролю за продуктами, при виготовленні яких могло бути використане молоко з меланіном. «У нас є система швидкого реагування і всі національні органи і митниці були попереджені про можливе попадання цього молока на ринки», - підкреслила Міно.

Особлива пильність щодо китайської продукції обумовлена і тим, що понад 50% скарг стосовно якості продуктів, що імпортуються в ЄС, припадає на імпорт з Китаю.

Відео дня

На думку експертів, така ситуація виникла через те, що постачанням китайських товарів займаються дрібні компанії, що прагнуть знайти на ринку Піднебесної найдешевший продукт. Інакше вони просто не зможуть конкурувати з великими постачальниками. Така версія не укладається у межі нинішньої ситуації, оскільки в скандал з отруєним молоком залучено кілька найбільших виробників молока в Китаї.

for-ua.com