В Україні вводять у застосування жидкої форми метадону для програм замісної терапії / Фото: УНІАН

Міністерство охорони здоров’я визначило ключові напрямки співпраці з Глобальним фондом, один із першочергових кроків - збільшення коштів на закупівлю препаратів для людей, які лікуються від наркотичної залежності, повідомили УНІАН у МОЗ.

Читайте такожВ Україні розвиватимуться програми щодо замісної підтримувальної терапії

Стратегічні напрямки співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією обговорювала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Відео дня

Відповідно до умов співпраці з Глобальним фондом, уряд України з 2016 року збільшуватиме фінансування замісної підтримувальної терапії для наркозалежних пацієнтів.

МОЗ вживає всі необхідні заходи, щоб препарати для лікування від наркотичної залежності були закуплені за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті на 2016 рік.

Глобальний фонд виділив трирічний грант, у 154 мільйони доларів, на боротьбу зі СНІДом та туберкульозом в Україні в 2015-2017 роках.

Грант спрямований на програми профілактики, лікування, догляду та соціальної підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, а також представників груп ризику щодо інфікування.

Учасники зустрічі домовилися про розширення обсягу послуг пацієнтам з ВІЛ/ТБ, їх перегляд та стандартизацію, забезпечення рівного доступу ключових груп ризику до послуг з профілактики, діагностики, лікування, догляду та підтримки у сфері протидії захворюванням. МОЗ сприятиме зміцненню та розвитку систем громадського суспільства з метою забезпечення можливості надання послуг, у тому числі за рахунок коштів державного бюджету України.