Ноябрь: время пить витаминный чай из калины / УНИАН

У програмі "Сніданок з 1+1" дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості калини та правила її зберігання.

Відео дня

За словами дієтолога, ягоди калини містять удвічі більше вітаміну С, ніж цитрусові. Для забезпечення добової норми, достатньо лише 1 ст. л. ягід. 

Крім того, тонізуючу дію калини порівнюють з кавою, – переконує експерт.

Читайте такожТрав'яний чай підвищить здатність до зачаття

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КАЛИНИ

1. Знижує холестерин у крові.

2. Покращує роботу серця.

3. Попереджає розвиток анемії.

4. Стимулює апетит.

5. Покращує сон.

Калину не рекомендують при гострому запаленні шлунка та кишечника, гіпотонії, подагрі й індивідуальній непереносимості.

ВІДВАР З ЯГІД КАЛИНИ

Допоможе при застуді та хронічних захворюваннях легеневої системи.

ВІДВАР З КОРИ КАЛИНИ

Застосовують при хронічних захворюваннях шкіри та підвищеному потовиділенні.

Сік здавна використовують як жовчогінний та сечогінний засіб, а в косметології – як омолоджувальний, – каже дієтолог.

Читайте такожДепресія і тривожність передаються дітям від батьків - дослідження

Плоди калини використовують для покращення самопочуття хворих на цукровий діабет і для повернення гармонії при депресії.

За словами експерта, найкраще заморожувати калину. До речі, при заморожуванні та сушінні гіркота калини втрачається.