уряд розблокував будівництво нового корпусу національної дитячої лікарні

Уряд зацікавлений у якнайшвидшому завершенні будівництва нового корпусу лікарні "Охматдит" і буде шукати можливості, щоб здійснити це в 2018 році.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після огляду будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", повідомили УНІАН у прес-службі Кабміну.

"Ми вважаємо, що нам ще буде достатньо 1,6-1,7 млрд грн для того, щоб завершити будівництво. Ми можемо у 2018 році запланувати і завершити усі загальнобудівельні роботи по усьому комплексу. Усі інші кошти - це будуть кошти для закупівлі необхідного медичного обладнання", - зазначив прем'єр-міністр.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ заявляють, що будівництво Охматдиту відновлено

Гройсман повідомив, що цього року уряд виділив на проведення загальнобудівельних робіт 395 млн грн, на наступний рік передбачено 380 млн грн.

"Ми зацікавлені у тому, щоб швидко завершити будівництво цього об'єкту. Кілька років для цього нам достатньо - 2017-2018 рік", - зазначив він.

Прем’єр також зауважив, що уряд розблокував будівництво нового корпусу національної дитячої лікарні "Охматдит", що дозволить ввести у дію перший пусковий комплекс влітку 2017 року.

"Ми фактично розблокували будівництво цього об'єкта і розпочали проведення будівельних робіт з метою, щоб не зупиняючись, завершили цю лікарню. Наше завдання - щоб перший пусковий комплекс був завершений до середини літа", - наголосив Гройсман.

Прем'єр-міністр нагадав, що новий корпус лікарні не будувався з 2012 року. За його словами, у певний період часу зникала проектно-кошторисна документація, що передбачала фінансування будівництва об'єкту за завищеними цінами, а також корупційні зловживання.

Читайте такожТрьом фігурантам справи про розкрадання в "Охматдиті" оголошено про підозру

Так, за словами Гройсмана, проектно-кошторисна і тендерна документація була складена під конкретних виробників певного медичного обладнання за завищеними у кілька разів цінами. В даний час, запевнив прем’єр, уряд переглядає усю проектну документацію та використовує електронну систему публічних закупівель ProZorro для того, щоб усі охочі виробники могли взяти участь у тендері і запропонувати найменшу ціну.

"Ми налаштовані на те, щоб використати кошти на обладнання максимально ефективно, щоб закупити обладнання краще і за дешевшою ціною. Тим самим ми зможемо зекономити бюджетні кошти", - додав голова уряду.