Вітчизняні виробники лікарських препаратів змушені будуть закрити своє виробництва через обмеження Кабінетом міністрів України цінової надбавки на медикаменти, що випускаються.

Про це повідомила на брифінгу в Донецьку голова парламентського Комітету з охорони здоров`я Тетяна БАХТЄЄВА. Кажучи про недавню постанову уряду (17 жовтня уряд обмежив до 10% оптову надбавку і до 25% - роздрібну надбавку на ціни на ліки – УНІАН), вона сказала: «Це, справді, дуже складна тема, оскільки уряд своєю постановою значно ущемив випуск медикаментів в Україні». За словами Т.БАХТЄЄВОЇ, «сьогодні те, що ми маємо, а це вже є дефіцит медикаментів, зростання цін, тому що буде завезення тільки імпортних ліків, вітчизняні виробники просто не спроможні будуть утримувати свої заводи». Вона пояснила: «Ця 10% надбавка...виробники не зможуть забезпечувати собі виробництво, просто в збитку будуть, і закриватимуться, адже продукція не виправдовуватиме себе».

«Загалом, з цим питанням ми працюємо і думаємо, що уряд зрозуміє і поступиться їм (вітчизняним виробникам – УНІАН), буде зроблено так, як треба», - додала Т.БАХТЄЄВА, підкресливши, що при цьому «інтереси населення будуть враховані».

Відео дня