дітей військовослужбовців отримали подарунки від своїх однолітків з-за кордону / Фото: УНІАН

Більше 1800 подарунків передали дітям українських військових до Дня Святого Миколая їхні ровесники – члени осередків Спілки української молоді, які проживають в Канаді, Австралії, США, Німеччині, Естонії та Великобританії.

Читайте такожДо новорічних свят штаб Ахметова оновить склад продуктових наборів

Це вже третій рік поспіль СУМ організовує таку доброчинну акцію «Теплом зігріємо серця», повідомляється на сайті організації.

Відео дня

Подарунки від українських дітей з діаспори отримають, зокрема, діти та молодь в Калуші, Івано-Франківську, Львові, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі, Києві.

Зокрема, у Тернополі 200 дітей військовослужбовців отримали подарунки від своїх ровесників з-за кордону.

Як повідомила УНІАН після церемонії вручення подарунків координатор акції «Теплом зігріємо серця» в Тернопільській області Мар’яна Марець, діти з діаспори клали у подарункові наплічники взуття, одяг, канцелярське приладдя, солодощі, іграшки.

Читайте такожШтаб Ахметова продовжує допомагати дітям, пораненим в ході військових дій на Донбасі

«Ця акція є свідченням того, що українці світу підтримують свій батьківський край, живуть його турботами та допомагають родинам тих, хто сьогодні стоїть в обороні незалежності та територіальної цілісності нашої держави. Родини військових потребують підтримки. Але ці подарунки – це щось більше, бо їх збирали українські діти – для українських дітей. У кожному наплічнику є лист чи листівка, які юні українці діаспори написали своїм ровесникам», – зазначила Марець.

Довідка УНІАН. Спілка української молоді – громадська організація, що займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».

Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація розрослася і нині об'єднує українців у 10 країнах світу.