Штаб Ріната Ахметова

Як повідомили УНІАН у Гуманітарному штабі Ріната Ахметова, сьогодні, 12 січня, перша в 2017 році автоколона з гуманітарною допомогою Штабу Ріната Ахметова, була відправлена на Донбас для мирних жителів непідконтрольної території.

Читайте такожШтаб Ахметова видав понад 2 тисяч наборів медикаментів дітям Донбасу

На борту 20 фур, які виїхали з розподільчого центру Штабу в Дніпро, 420 тонн продуктів. Колону супроводжують журналісти , які були присутні під час завантаження та опломбування.

Відео дня

Планується, що протягом світлового дня колона з необхідним пакетом супровідних документів пройде митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке». Всі продукти в фурах пройшли перевірку якості та відповідають усім вимогам до гуманітарної допомоги. З вантажу вже в Донецьку планується сформувати 42 тисячі дорослих і дитячих продуктових наборів.

Читайте також83% українців вважають неприпустимим позбавляти доступу до медикаментів та їжі під час бойових дій - опитування

Як підкреслив директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Олександр Вишняков ця допомога залишається головним засобом виживання для мирних жителів Донбасу.

"Рінат Ахметов неодноразово заявляв, що допомога жителям Донбасу буде доставлятися доти, поки в ній буде необхідність. На жаль, війна триває і сотні тисяч старих, дітей та інвалідів перебувають у зоні конфлікту", - сказав Вишняков

Читайте такожЖиттєва ситуація жителів Донецької області останнім часом погіршилася - дослідження

Згідно з даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, які були оприлюднені в грудні 2016 року, 3,8 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги.

За 2,5 року роботи Штабу це 282-я автоколона з продуктами. Ця допомога врятувала життя понад 1 мільйона людей.