на засідання прийшли лише 5 членів комітету, а для кворуму необхідно 7 / Фото: УНІАН

Засідання Комітету Верховної Ради зпитань охорони здоров'я не відбулося через відсутність кворуму.

Як передає кореспондент УНІАН, на засідання прийшли лише 5 членів комітету, а для кворуму необхідно 7. Загалом до складу комітету входять 13 депутатів.

Читайте такожКабмін додатково виділив 2 млрд грн на закупівлю ліків через міжнародні організації

Відео дня

На засіданні депутати, серед іншого, планували обговорити питання щодо зриву поставок ліків та витратних матеріалів для державних кардіологічних клінік, зокрема, для Інституту серця у 2016 році. Як заявив керівник Інституту серця Борис Тодуров, у 2016 році заклад не отримав жодних медпрепаратів.

Після цього слово взяла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка зазначила, що оскільки немає кворуму, то обговорювати будь-які питання, не маючи можливості в результаті прийняти рішення, немає сенсу. Після цього вона залишила приміщення, де мало відбутися засідання комітету.

Слід також зазначити, що на анонсоване засідання прийшло багато представників громадських організацій та журналістів.

Читайте такожГройсман вважає, що нинішня команда МОЗ здатна проводити реформиОстаннім часом в Україні розгорнули інформаційну кампанію проти Супрун.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що будуть проведені політичні консультації щодо призначення міністра охорони здоров'я, а також, що нова команда Міністерства охорони здоров’я на чолі з Супрун є абсолютно некорумпованою і здатна провести необхідні в системі зміни.