На території України карантинний організм відсутня / Фото: УНІАН

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів запобігла ввезенню на територію України партії плодів ківі з Греції загальною вагою 19,6 тонни, які були заражені середземноморською плодовою мухою, повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожДержпродпотребслужба запобігла ввезенню в Україну 110 тонн сої, зараженої амброзією

Згідно з повідомленням, заражений вантаж був затриманий в Одеському морському торговому порту. З метою недопущення таких випадків Держпродспоживслужба направила в Грецію ноту про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2016 року Держпродспоживслужба заборонила ввезення на територію України грецьких мандаринів, заражених тим самим карантинним організмом - середземноморською плодовою мухою.

Читайте такожВ Україну не пустили більш як 4 тонни зараженого польського салату "Айсберг"Середземноморська плодова муха – це небезпечний шкідник, який знищує від 30% до 100% плодів персика, абрикоса, сливи в країнах Середземномор'я і Південної Америки. Всього він пошкоджує більш як двісті видів рослин. Серед них практично всі плодові, багато ягідних, ряд овочевих. Личинки середземноморської плодової мухи викликають опадання плодів. На території України цей карантинний організм відсутній.