Сьогодні під контролем НБУ казначейство перерахувало ці кошти Моз для будівництва

Суд скасував арешт 60 млн грн, які намагалися вкрасти при будівництвідитячої лікарні "Охматдит", гроші перераховані Міністерству охорони здоров'я.

Читайте такожМОЗ оголосив конкурс на посаду головлікаря "Охматдиту"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Відео дня

«ГПУ розслідує справу про нецільове використання у 2015 році 60 млн коштів керівництвом ДП «Укрмедпроектбуд» при будівництві «Охматдит». Вчора за пропозицією ГПУ арешт цих коштів судом було скасовано», - написав він.

«Сьогодні під контролем НБУ казначейство перерахувало ці кошти МОЗу для будівництва «Охматдиту», - додав Луценко.

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишнім директорам держпідприємства «Укрмедпроектбуд» і ТОВ «Укрпрофмед», яких підозрюють у розкраданні понад 9 млн грн, які призначалися на реконструкцію лікарні «Охматдит» у 2012 - 2014 роках.

Читайте такожНовий корпус лікарні "Охматдит" добудують у 2018 році - Гройсман

В липні 2016 року Служба безпеки України повідомляла, що трьом фігурантам справи про розкрадання понад 9 млн грн державних коштів на дитячій лікарні "Охматдит" було оголошено про підозру.

В СБУ нагадали, що протягом 2012-2014 років ДП "Укрмедпроектбуд" отримало з бюджету кошти на закупівлю медичного обладнання та добудову дитячої лікарні. Для реалізації завдань чиновники уклали договір з комерційною структурою ТОВ "Укрпрофмед". Однак за попередньою змовою з посадовцями бізнесмени штучно завищили вартість обладнання та робіт на 9,2 млн грн.