Фото: УНІАН

Кабінет міністрів України продовжив перехідний період запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби до 1 квітня цього року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду за пропозицією голови Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун.

Читайте такожГройсман обіцяє, що з 1 лютого ціни на ліки в Україні будуть знижені

Раніше процедура держрегулювання цін мала бути впроваджена з 1 лютого.

Відео дня

На думку Супрун, доцільно запроваджувати державне регулювання цін у момент, коли фармацевтичні компанії проведуть розпродаж залишків лікарських засобів, вартість яких підпадає під держрегулювання, а також почнеться повномасштабна програма відшкодування вартості ряду препаратів - реімбурсації.

«Регулювання потребує додаткового перехідного періоду - до 1 квітня», - сказала Супрун. Крім того, вона підкреслила, що найближчим часом МОЗ разом з Мінекономрозвитку мають переглянути порядок встановлення референтних цін на ліки з урахуванням прийнятих змін.

Коментуючи ухвалені зміни, прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що рішення про зниження цін прийнято, і уряд, і МОЗ повинні добитися виконання цього рішення.

Читайте такожДо 1 серпня в Україні планують запустити референтне ціноутворення на ліки

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2016 року Кабмін у рамках старту реформи охорони здоров'я і сфери обігу лікарських засобів прийняв рішення про запровадження референтних цін на ліки, які передбачають обмеження максимальної роздрібної ціни ліків з урахуванням аналізу цін у сусідніх державах, а також про початок програми реімбурсації лікарських засобів людям, хворим на гіпертонію, діабет і астму.