REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Читайте такожМіжнародні організації "заощадили" Україні гроші на закупівлі ліків, просто знизивши необхідні квоти - експерт

«Зараз проти Комітету охорони здоров'я готується велика дискредитаційна кампанія громадськими організаціями за нашу позицію», - зазначила депутат.

Відео дня

За її словами, сьогодні «абсолютно критична ситуація склалася з закупівлею лікарських препаратів через міжнародні організації».

Вона додала, що за кошти державного бюджету 2016 року «на сьогоднішній день в регіони поставлено лише 9% від передбачених поставок 2016 року. Ціни на препарати занадто завищені».

Богомолець наголосила, що Міністерство охорони здоров'я зайняло неприпустиму позицію, зокрема, щодо «показового демаршу», коли засідання комітету покинула вся команда МОЗ, а також відомство відмовилося надати профільному комітету договори з міжнародними організаціями, посилаючись на те, що це комерційна інформація.

Депутат звернулась в антикорупційний комітет ВР, щоб «розглянути ситуацію, коли нібито антикорупційний закон про міжнародні закупівлі надає можливість для корупційних діянь».