REUTERS

Кабінет міністрів України планує розширення програми реімбурсації (компенсації вартості) ліків.

Читайте такожСупрун закликала пацієнтів вимагати від аптек участі в програмі "Доступні ліки"

Відео дня

Як повідомила прес-служба секретаріату КМУ, про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами у Донецькому національному медичному університеті у Кропивницькому.

"У наших планах розширювати програму реімбурсації, забезпечення безкоштовними ліками тих, хто їх потребує, - сказав він, відповідаючи на питання. - У наших планах - розвиток цієї програми".

Прем’єр-міністр зауважив, що уряд домігся зменшення ціни на медичні препарати за визначеними категоріями на 10-30-60%.

За його словами, програма реімбурсації – якісна і фундаментальна праця, яку неодноразово намагалися зірвати. "Але ми створили систему - відкриту, публічну, прозору. У наших інтересах розширювати цю програму задля здоров'я усіх українців", - наголосив очільник уряду.

Як повідомляв УНІАН, з 1 квітня в Україні стартувала програма "Доступні ліки" з відшкодування вартості медпрепаратів (реімбурсації). Йдеться про запровадження механізму відшкодування вартості ліків під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, діабет II типу, бронхіальну астму шляхом встановлення оптово-відпускних цін на ці препарати, які розраховуються як медіана референтних цін на такі ж препарати у затверджених референтних країнах.

Участь аптечних закладів у програмі відшкодування вартості лікарських засобів відбувається виключно на добровільних засадах. МОЗ України заохочує представників бізнесу долучатися до програми реімбурсації. Станом на квітень у програмі "Доступні ліки" беруть участь понад 2 тис. аптек.