Гуманітарний штаб Ріната Ахметова

Понад два роки, в рамках проекту «Бригади мобільного видачі», Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає мешканцям «сірої зони».

Читайте такожШтаб Ахметова оголосив про старт проекту по літньому оздоровленню дітей

За словами координатора штабу Римми Філь, вони допомагають там, де це потрібно, діючи за принципом – допомога «тут» і «зараз».

Відео дня

"В основі цієї ініціативи – мобільність, гнучкість, швидкість. З початку роботи проекту, «мобільні» волонтери побували в 425 селах і селищах Донецької області і видали 324 тисячі продуктових наборів найбільш незахищеним категоріям населення.За результатами соціологічних досліджень, допомоги найбільш потребують жителі «сірої зони». Щодня тут обстріл і важкі умови виживання. Не працюють аптеки, магазини, складно знайти роботу. Саме цим людям надають допомогу «мобільні» волонтери штабу", - зазначила Філь.

Вона підкреслила, що мобільна видача допомоги ефективна в тих містах і селах, де немає можливості відкрити стаціонарні пункти видачі.

«Рінатом Ахметовим було поставлено завдання Гуманітарного штабу: незважаючи на всі складності надавати максимальну допомогу всім мирним жителям Донбасу. Серед одержувачів допомоги уздовж лінії зіткнення - до 1,5 тисяч дітей. Всього там проживають близько 30 тисяч людей, яким ми допомагаємо», - сказала Філь.

Волонтер Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Юлія Малахова підкреслила, що часто мобільні бригади виїжджають в села на лінії фронту і видають набори виживання просто під обстрілами.

«Більшість наших волонтерів родом з Донбасу. Вони, як ніхто інший, розуміють і відчувають весь жах ситуації. У більшості з них є сім'ї, маленькі діти. Але вони продовжують допомагати, ризикуючи своїм життям заради порятунку життя інших. Часто їм доводиться виїжджати в села на лінії фронту, видавати набори виживання буквально під обстрілами. Найгарячіші точки, де ми буваємо регулярно протягом цих 2-х років, це Піски, Дослідне, Кодема, Кірове, Очеретине, Водяне, Новотроїцьке, Гранітне, Верхньоторецькее, Чермалик, Новолуганське, Жованка. І ще з десяток таких населених пунктів. За 2 роки роботи нам вдалося покрити допомогою 90% всієї прифронтової території. За цією цифрою – тисячі життів простих людей», - сказала волонтер.

За весь час роботи Штаб Ріната Ахметова видав 11 млн 740 тис. продуктових наборів по обидва боки лінії зіткнення. Допомога Штабу врятувала понад 1 млн. 140 тис. життів мирних жителів Донбасу.