УНИАН

Парламент чекає від Кабінету міністрів внесення узгоджених законопроектів щодо медичної реформи.

Читайте такожУкраїнським медикам обіцяють зарплатню до 23 тис грн 

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час Погоджувальної ради сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Відео дня

Парубій нагадав, що з цього питання було створено депутатську робочу групу, яка спільно з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун напрацювала два законопроекти.

“Фактично, обговорення вже завершене. І ми тільки чекаємо повторного внесення від Кабінету міністрів тих законів”, - сказав він.

На думку Парубія, тоді, коли законопроекти буде внесено, вони одразу будуть включені до порядку денного.

“І я думаю, що цього тижня ми ще будемо мати змогу їх включити в порядок денний і, можливо, навіть розглянути у першому читанні”, - заявив голова ВР.

За словами Парубія, він невідкладно після внесення урядом запропонує включити ці законопроекти до порядку денного.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня Кабінет міністрів схвалив чотири законопроекти щодо реформування системи охорони здоров'я: «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів»; "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо видатків на первинну медичну допомогу"; "Зміни до основ законодавства України про охорону здоров'я (зміни до ст.ст. 3,8 та 35)" та "Про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в антитерористичній операції та забезпечують її проведення".

18 травня Верховна Рада не включила до порядку денного сесії жодного законопроекту, який стосується реформування сфери охорони здоров’я. Депутати не підтримали включення ні урядових, ні депутатських законопроектів з цієї тематики.

2 червня Супрун висловила сподівання на включення 6 червня до порядку денного роботи Верховної Ради законопроектів щодо реформи фінансування сфери охорони здоров'я.

На брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ вона сказала: "Міністерство охорони здоров'я й уряд подали до Верховної Ради ще у квітні 4 законопроекти на зміну системи фінансування охорони здоров'я, яка були вимогою стратегії зміни фінансування охорони здоров'я, прийнятої Кабінетом міністрів ще у листопаді 2016 року". Після подання цих законопроектів, нагадала вона, робоча група із 22 депутатів доопрацювала законопроекти.

"Сьогодні ми обговорювали ті зміни, які були зроблені, і подаємо знов розроблені законопроекти. Тепер їх буде два - №№ 6327 і 6029, які подаємо вже сьогодні на реєстрацію. Сподіваємося, що у вівторок будуть подані на порядок денний, і будемо розглядати їх на комітетах вже в середу (7 червня)", - заявила Супрун.

У свою чергу член Комітету ВР питань охорони здоров'я, координатор робочої групи з опрацювання законопроектів щодо реформування системи охорони здоров’я Сергій Березенко заявив, що відповідні законопроекти пропонуватимуть ухвалити в парламенті 22 червня. Це будуть два законопроекти: три законопроекти будуть об'єднані в один, а ще один – зміни до Бюджетного кодексу.