Глава Роспотребнагляд, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко відкидає критику на адресу Росії через відмову вирішити так звану замісну терапію для лікування наркоманів, котрі вживають героїн.

"Замісна терапія нав`язується Росії і через міжнародні організації, і через інститути ООН. Але наші наполегливі прохання надати переконливі дані про ефективність замісної терапії на прикладі хоча б однієї країни, залишаються без відповіді", - заявив сьогодні Онищенко.

"Замісна терапія - це, по суті, легалізація наркотиків. Дозволивши її, ми випустимо ситуацію з-під контролю. У Росії запровадження замісної терапії недоцільно. Для цього немає організаційної, законодавчої та медико-соціальної бази", - сказав глава Роспотребнагляду.

Відео дня

Нагадаємо, у листопаді минулого року в Україні стартувала соціальна кампанія Зворотний квиток на підтримку замісної підтримуючої терапії для наркозалежних за підтримки Міжнародного фонду Відродження. Цей метод лікування застосовується у країні вже три роки, і, за словами представників фонду, ефективно.

ua.korrespondent.net