МОЗ визначив кандидатів на посаду директора Національного інституту раку / Фото: УНІАН

Відповідно до гарантійних листів, Crown Agents здійснюють заміну низки ліків, поставлених у рамках проекту закупівель медпрепаратів для онкохворих дорослих та дітей за кошти держбюджету 2015 року. Про це УНІАН повідомили у МОЗ.

Читайте такожМіжнародні організації "заощадили" Україні гроші на закупівлі ліків, просто знизивши необхідні квоти - експерт

Як наголосили у відомстві, закупівлі відбувалися у чіткій взаємодії з профільними робочими групами МОЗ, які були відповідним чином проінформовані та погоджували всі пропозиції в процесі закупівель: перелік лікарських засобів, виробників, строки придатності та графіки постачання. Після отримання офіційного погодження з боку робочої групи Міністерства укладалися угоди та розпочинався процес постачання.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські лікарні повертають прострочені ліки, закуплені міжнародними організаціями

Crown Agents заявляють, що реалізовували проект закупівель за кошти держбюджету-2015 відповідно до встановлених МОЗ вимог та повністю виконують взяті на себе зобов'язання у рамках раніше наданих гарантій.

У МОЗ пообіцяли, що постачання всіх ліків на заміну здійснюватиметься одразу після їх випуску, щоб забезпечити максимальний строк їхньої придатності. Препарати, які підлягають заміні, мають бути централізовано вилучені зі всіх лікарень та знищені відповідно до міжнародних стандартів та процедур.

Процедура приймання закуплених ліків, що прибували на відповідний склад МОЗ України, передбачає перевірку всієї супровідної документації на відповідність до узгоджених технічних вимог, номенклатури та строків придатності.