Хроніка Подій

Вчора Землю накрила магнітна буря, яка триватиме до 15 липня. Також в липні магнітні бурі очікуються 21-22 липня.

Якщо ви страждаєте на серцево-судинні захворювання і у вас підвищується тиск, у дні магнітних бур будьте вкрай обережні. Близько 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів трапляються якраз під час магнітних бур.

Читайте такожЧергове дослідження довело, що здорове харчування суттєво знижує ризик смерті

Відео дня

Вчені з'ясували, що при коливанні магнітного поля Землі, яке відбувається унаслідок збільшення сонячної активності, кров курсує капілярами значно повільніше. Відповідно, неминуче настає кисневе голодування тканин органів.

У організмі відбуваються зміни. Як захисна реакція на негативну дію навколишнього середовища, в такі моменти спостерігається підвищення рівня холестерину і адреналіну. Це призводить до підвищеної стомлюваності, втоми, до зниження життєвої активності. У дні магнітних бур набрякає обличчя. Гіпертонікам у такі дні без ліків виходити не варто.

Медики рекомендують у дні магнітних бур обмежити роботу, що потребує підвищеної уваги та зосередженості, не приймати участі у сварках і бійках, більше відпочивати і гуляти на свіжому повітрі, важке фізичне навантаження знизити. Перенесіть неприємні розмови або важливі візити на інший день. Бажано не користуватися автомобілем, а прогулятися пішки.

Щоб поліпшити фізичний стан приймайте корисний контрастний душ, контролюйте артеріальний тиск, для зниження нервозності пийте заспокійливі засоби: валеріану, пустирник, глід, шавлія, заспокійливі чаї. Також рекомендується рослинна дієта, вживання натуральних соків, відварів, цикорію, молочна дієта і нежирне м'ясо. Не варто у ці дні захоплюватися спиртним або іншими тонізуючими засобами.