Фото: УНІАН

В Україну прибула партія ліків для онкохворих дітей та гормону росту для дітей віком до 10 років, закуплених за кошти держбюджету через міжнародну організацію Програма розвитку ООН.

Читайте такожМіжнародні організації "заощадили" Україні гроші на закупівлі ліків, просто знизивши необхідні квоти - експерт

Як повідомили УНІАН у МОЗ, кількість ліків забезпечить гормоном росту 837 дітей, які хворіють на нанізм.

Відео дня

Препарат бельгійського виробництва закупила Програма розвитку ООН за бюджетні кошти. На склад надійшло 308 тисяч мг активної речовини у формі попередньо наповненої шприц-ручки, що будуть використовуватись для дітей віком до 10 років.

Вартість закупленого препарату 125 млн грн. Соматропін корейського виробництва, що буде використовуватись для дітей віком старше 10 років, буде також доставлено в країну найближчим часом.

Разом з поставкою Соматропіну надійшли життєво необхідні ліки для онкохворих дітей, що вироблені в Європі та США, а саме Лінезолід, Ідарубіцин, Гідрокортизон та Тігециклін на загальну суму 4 330 289,48 грн. На склад отримано 501 флакон Ідарубіцину, 4020 систем для інфузій Лінезоліду, 1375 флаконів Гідрокортизону, 2060 флаконів Тігецикліну.