УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру регіонального розвитку та ЖКГ Геннадію Зубку спільно з Міністерствами фінансів, освіти та охорони здоров'я визначити, які гірські та високогірні райони потребують підтримки, зокрема щодо освіти та охорони здоров'я.

Читайте такожМОЗ обіцяє вищу оплату лікарям, які працюють у гірських районах

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні уряду.

Відео дня

"Я наголошував неодноразово, що в гірській і високогірній місцевості ми маємо зовсім по іншому, я би сказав, міцніше підтримувати інфраструктуру. Тобто питання доступу до якісної освіти і охорони здоров'я - питання номер один, але там де ми розуміємо, що в високогірних районах - там зовсім інша доступність, інша інфраструктура... Нам потрібно більше грошей туди інвестувати", - сказав він.

За його словами, необхідно перерозподілити ресурси і підтримувати гірські райони для фінансування і освіти, і охорони здоров'я.

Гройсман доручив Зубку разом з Мінфіном, Міносвіти, МОЗ визначити, які гірські і високогірні територіальні громади мають проблеми, дати інформацію міністерствам, узагальнити і винести на засідання уряду, щоб здійснити такий перерозподіл.