un.org

Наступного року зазнає змін зовнішнє незалежне оцінювання з іноземної мови, а тести з української мови та літератури, математики та історії України адаптують для тих, хто має вади зору.

Читайте такожВ Україні проживає близько 3 мільйонів людей з інвалідністю - експерт

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

Відео дня

«Що стосується тестів. Найбільша зміна очікується на наступний рік у тесті з іноземних мов. Планується, що з’явиться елемент оцінювання нового виду діяльності, який до цього не практикувався – сприйняття мови на слух. Буде окремий блок аудіювання. Крім того, передбачається, що в процесі проходження державної підсумкової атестації буде використано дворівневий тест з рівнем володіння мови Б1 та Б2. І третій елемент - ми маємо адаптувати на наступний рік тести з української мови та літератури, математики та історії України для незрячих осіб. Ця категорія не є великою, але з точки зору збереження справедливості підходу у плані рівних умов доступу до вищої освіти ,ми це маємо робити і я сподіваюсь, що ми це зробимо на наступний рік», - розповів Карандій.