Четвер,
21 вересня 2017
Наші спільноти

М'ясо молочних телят не має жодних корисних властивостей та небезпечне для здоров'я - експерт

У м’ясі молочного теляти міститься дуже багато води, яка насичена меконієм - першородним калом.

pixabay.com
Якісні корисні білки та вітаміни у молочній телятині відсутні / pixabay.com

Фахівці в галузі тваринництва стверджують, що м'ясо молочних телят у перші тижні їхнього життя заборонене до вживання й небезпечне для людини.

Харчування у спекотну погоду: забудьте про каву, солодке та м'ясо

Як повідомили УНІАН у Держпродспоживслужбі, експерти у галузі тваринництва наголошують, новонароджені телята мають відмінну від дорослих особин фізіологію.

За словами експерта ветеринарної медицини Асоціації тваринників України Олександра Метинського, в організмі новонародженого теляти, а, отже, й у м’ясі, міститься велика кількість води, яка насичена меконієвими токсинами (меконій - першородний кал теляти).

"Теля 9 місяців перебувало в утробі матері, і продукти його життєдіяльності (меконій) потрапляли в навколоплідну рідину, а надлишкова вода поступово виводиться з організму тварини, але повністю її надлишок вийде не раніше ніж через 14 днів після народження", - сказав експерт.

Він підкреслив, що збідніле на білок м'ясо теляти до 14 днів також не містить жодних корисних компонентів: біологічно-активних речовин, ферментів та вітамінів.

"Тобто те, заради чого, власне, ми купуємо м'ясо для споживання - якісні корисні білки та вітаміни - в занадто молодій молочній телятині відсутнє", - наголосив експерт.

Теги: корисні продукти, здорове харчування

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку