Українське фармацевтичне законодавство адаптують до європейських вимог / Фото: УНІАН

На Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі прокуратура міста провела обшуки 31 серпня ц.р.

Читайте також"Дарниця" намагається викупити 25% акцій "Борщагівки"

Про це йдеться в офіційній заяві БХФЗ , оприлюдненій на сайті підприємства.

Відео дня

«У ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ), який входить у ТОП-20 найбільших фармацевтичних виробників України, були проведені обшуки прокуратурою м. Київ», - йдеться в заяві.

Згідно з оприлюдненою підприємством інформацією, співробітники прокуратури за рішенням суду отримали доступ до документів щодо ціноутворення впродовж 2016-2017 рр. Також співробітниками прокуратури через суд був отриманий доступ до первинних фінансово-господарських документів БХФЗ.

Читайте такожАМКУ оштрафував фармфірму "Дарниця" за купівлю частки Борщагівського хімфармзаводу без його дозволу

«Протягом року невідомі особи неодноразово здійснювали тиск та залякували акціонерів БХФЗ, вимагаючи продати акції заводу. Також АМКУ надав сумнівний дозвіл ПрАТ «ФФ "Дарниця"» на концентрацію 50-ти % акцій БХФЗ», - йдеться в заяві БХФЗ.

На підприємстві заявляють, що мають підстави сумніватися у справжній меті обшуків, які здійснили слідчі органи.

Як повідомляють на підприємстві, метою обшуку у суді названо звернення територіального медичного об’єднання «Психіатрія» (Київ) на підставі нібито завищених відпускних цін на лікарські засоби, які виробляє БХФЗ.

Читайте також"Борщагівка" планує звернутися до міжнародних юристів, щоб захиститися від "Дарниці"

«15.08.17 та 21.08.2017 БХФЗ надав до прокуратури м. Київ ґрунтовні пояснення, довідки і фотокопії документів, включаючи накладні та договірні документи, згідно із запитами прокуратури (понад 500 аркушів додатків). Незважаючи на це, слідчий прокуратури м. Києва звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку всіх приміщень БХФЗ», - сказано в заяві.