УНІАН

Президент України Петро Порошенко анонсує найближчим часом презентацію реформи сільської медицини.

Читайте такожРівень медичної допомоги в сільській місцевості є неприпустимим - Порошенко

Про це він заявив під час зустрічі з головними лікарями медичних закладів Харківської області, повідомляє прес-служба глави держави.

Відео дня

За його словами, найближчими днями має бути презентована система кардинального реформування сільської медицини, що має забезпечити якісну медичну допомогу на селі.

Президент відзначив важливість імплементації цієї реформи і додав, що в цьому питанні розраховує на підтримку медиків.

Крім того, Порошенко наголосив, що найбільшою довірою українського народу користуються дві професії. За його словами, перша – це військові, бо підтримка української армії за соціологічними дослідженнями складає більше 60%.

«Друга професія, де рівень довіри більше 60% – це українські лікарі. Думаю, це демонстрація мудрості українського народу, який цінує те, наскільки важливо розвивати медичну галузь, берегти українського лікаря і дякувати за щоденне диво, рятуючи і повертаючи до життя українців. За це я вам надзвичайно вдячний», - наголосив президент.

Також глава держави подякував за допомогу українським воїнам.

«Хочу подякувати українським медикам, які врятували величезну кількість українських героїв. І це не просто військові медики. На Харкові, Дніпрі і Києві лежить головне навантаження із порятунку українських героїв», - наголосив Порошенко.

Він подякував медикам Слобожанщини за самовідданість, професіоналізм і кроки, які допомогли зберегти життя українських воїнів.

Президент також зазначив, що завдяки процесу децентралізації з’явилися бюджети розвитку, які надали можливості будувати, в тому числі, і лікарні.

Читайте такожПорошенко визнав, що отримати медичну допомогу в сільській місцевості майже неможливо

«Ми будемо закуповувати найновіше обладнання, будувати лікарні, робити усе можливе, щоб покращити якість медичних послуг», - наголосив президент. Він очікує, що Верховна Рада в найближчі місяці проголосує медичну реформу.

«Зараз, в перші місяці після відкриття роботи Верховної Ради, чекаю реформу освіти, пенсійну і медичну реформи», - сказав Порошенко.

Також глава держави нагадав, що медична реформа обговорювалася на Національній раді реформ та наголосив, що важливим є врахування позиції лікарів.