УНІАН

Сьогодні Верховна Рада України першим питанням має розглядати урядовий законопроект про державні фінансові гарантії, надання медичних послуг і лікарських засобів - у другому читанні (№6327).

Читайте такожГройсман закликав депутатів ухвалити законопроекти щодо медичної реформи

Як передає кореспондент УНІАН, це передбачено порядком денним сьогоднішнього засідання парламенту.

Відео дня

Також депутати мають розглянути супровідне до цього законопроекту питання — зміни до Бюджетного кодексу щодо забезпечення відповідних державних фінансових гарантій.

Серед іншого, планується розглянути зміни до Митного і Податкового кодексів, які стосуються питань пенсійного забезпечення, а також, зокрема, зміни до Бюджетного кодексу — щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного суду України.

Також сьогодні заплановано призначити дати позачергових місцевих виборів.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій поінфромував, що наступного тижня (парламент працюватиме у пленарному режимі 17-20 жовтня) депутати розглянуть законопроекти щодо проведення медичної реформи.

8 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (реєстраційний № 6327). Цей законопроект є одним з декількох необхідних для проведення медичної реформи.