g7 / REUTERS

Посли країн «Великої сімки» (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) закликають Верховну Раду України прийняти законопроекти про проведення медичної реформи.

Читайте такожМайже 70% українців через брак коштів лікуються самі - Супрун

Про це у Twitter повідомив посол головуючої у 2017 році у «Великій сімці» Італії Давіде ла Чечіліа.

Відео дня

«Посли G7 висловили підтримку медичній реформі і нагадують заяву, зроблену у квітні, - заохочення Верховної Ради прийняти закон», - заявив дипломат.

Як повідомляв УНІАН, у квітні посли «Великої сімки» висловили підтримку законопроекту щодо реформування системи охорони здоров’я в Україні.

«Ми вважаємо, що затвердження цього плану, який визначає державні гарантії фінансування надання медичних послуг та лікарських засобів через національну систему охорони здоров'я, це сигнал, що Україна готова і налаштована надалі продовжувати життєво важливі реформи на благо своїх громадян», - йшлося у заяві G7.

Посли наголосили, що законопроект, покликаний реформувати систему охорони здоров'я, є важливим кроком на шляху до зміни способу відносин українських громадян з державною медичною системою, що має створити кращі умови та забезпечити отримання тих послуг, яких громадяни потребують і заслуговують раціональним та законним чином.

«При нинішньому керівництві багато вже досягнуто з точки зору належного управління, коли підзвітність та громадський нагляд посприяли посиленню прозорості, але багато роботи ще потрібно зробити», - заявили дипломати.