Лікарі розповіли про суперкорисні властивості імбирного чаю

16:47, 22 листопада 2017
2003 0

Імбирний чай поліпшує травлення, знімає болі в животі, спазми, покращує обмін речовин.

pixabay.com

Лікарі називають імбир найбільш корисним продуктом. Має унікальний склад, крім стандартного набору з рослинних жирів, білків і вуглеводів, в імбирі містяться вітаміни С, В1 і В2, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, ніацин, а також практично всі незамінні амінокислоти, що дозволяє цим прянощам живити абсолютно всі тканини і органи організму, рятує від втоми.

Читайте такожЯк не захворіти у сезон застуд: ТОП-6 порад лікаря

Дослідження виявили, що регулярне вживання свіжого імбиру допомагає зняти напруження м'язів, особливо після фізичного навантаження.

Імбирний чай поліпшує травлення, знімає болі в животі, спазми, покращує обмін речовин. Він чинить відхаркувальну, тонізуючу, зігріваючу, протиблювотну дію, зміцнює імунітет і відмінно допомагає при застуді. Класичний рецепт імбирного чаю: відріжте шматочок імбиру 4-5 см завдовжки (на літр води), очистіть і наріжте. Закип'ятіть воду, покладіть в неї імбир і варіть протягом 10 хвилин. Зніміть з вогню і процідіть.

Щоб посилити корисні властивості імбиру, додайте трохи чорного перцю, кориці, кілька ложок сиропу шипшини і лимон. У поєднанні з перцевою м'ятою, квітками бузини чорної і деревієм (у вигляді чаю) імбир знімає сильні болі в животі, нормалізує кровообіг. Допомагає схуднути.

При вживанні імбирного напою здатний виникнути «ефект внутрішньої грілки», який стимулює обмін речовин, запобігає переїданню, сприяє зниженню маси тіла. Тому вчені рекомендують вживати напій перед їжею.

Читайте такожДієтологи розповіли, як правильно харчуватися в холодну пору року

Рецепт приготування імбирного напою простий. Потрібно взяти обмитий корінь імбиру (довжиною 4-4, 5 см) і пару зубчиків заздалегідь приготованого часнику. Імбир очистити і порізати часточками. Додати до імбиру часник. Залити нарізаний імбир і часточки часнику окропом (2 л) і дати складу настоятися півтори години. Після закінчення визначеного строку інгредієнти вийняти з настою і готовий чай пити в гарячому або теплому вигляді 4-6 разів у день до їжі за півгодини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter