УНІАН

Спалахи кору можуть приймати форму епідемій, які призводять до численних смертельних наслідків, надто серед дітей раннього віку, які страждають від недостатності харчування.

Читайте такожКір є однією з основних причин смерті дітей - ВООЗ

Як підкреслюють інфекціоністи, кір передається повітряно-крапельним шляхом від хворих. Після перенесеного захворювання зберігається стійкий імунітет.

Відео дня

Діти, які народилися від матерів, які перенесли кір, залишаються несприйнятливими до хвороби 3 місяці, так як протягом цього періоду в їх крові зберігаються захисні материнські антитіла. Люди, які не хворіли на кір і не щеплені, залишаються дуже сприйнятливими до кору протягом усього життя і можуть захворіти в будь-якому віці.

Медики попереджають, що висококонтагіозний вірус кору поширюється при кашлі та чханні, тісних особистих контактах або безпосередньому контакті з інфікованими виділеннями з носоглотки.

Вірус залишається активним і контагіозним у повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин, акцентують інфекціоністи. Він може бути переданий інфікованою людиною протягом періоду часу, який починається за 4 дні до появи у нього висипання і закінчується через 4 дні після її появи.

Читайте такожКір починається як звичайна застуда: лікарі розповіли про симптоми небезпечної хвороби

У країнах, де кір значною мірою ліквідований, випадки захворювання, ввезені з інших країн, залишаються істотним джерелом інфекції.