Чаювання - кращий спосіб профілактики раку яєчників. До таких висновків прийшли австралійські учені з інституту клінічних досліджень штату Квінсленд.
За словами автора наукової роботи доктора Крістіни Неглі, ризик розвитку раку яєчників у жінок, в чий щоденний раціон входить чай, знижується на 30 відс. "При цьому абсолютно неважливо, який вигляд чаю вважати за краще: зелений або чорний, - підкреслила доктора Неглі. - Будь-який з цих напоїв містить антиоксиданти, здатні гальмувати ріст ракових клітин".
Вивчаючи спосіб життя і харчування 2,7 тис. австралійських жінок, половина з яких перебувала на обліку онкологів-гінекологів, учені встановили, що якнайкращі показники були у тих, хто щодня вживав чотири і більше чашки чаю в день.
Відео дня