Міністерство оборони України до кінця року планує збільшити кількість мобільних госпіталів з трьох до п’яти. Про це міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО повідомив сьогодні на прес-конференції в Одесі.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами міністра, «це вже третій мобільний госпіталь, який розгорнутий у ЗСУ: перший був розгорнутий у Вінниці, другий – у Львові, третій – тут, в Одесі». А.ГРИЦЕНКО додав, що до кінця року буде розгорнуто ще два мобільні госпіталі - в Харкові та Севастополі.

Міністр повідомив, що ці мобільні госпіталі забезпечать українську армію високим рівнем мобільності на випадок ведення бойових дій або надзвичайних ситуацій.

Відео дня

За словами А.ГРИЦЕНКА, створення таких госпіталів є здобутком для всієї країни, оскільки вони оснащені апаратурою, яка дозволяє виявляти збудники небезпечних хвороб, своєчасно і швидше, ніж це було раніше, визначати найбільш ефективні ліки, і тим самим рятувати життя людей – цивільних і військових.

Міністр також повідомив, що в цьому році ще будуть здійснені раптові перевірки цих госпіталів, щоб перевірити їх готовність до виконання завдань.

«Це планова робота, яка жодним чином не пов’язана з виборами», - наголосив А.ГРИЦЕНКО.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Юрій ГАЙДАЄВ зазначив, що ці госпіталі оснащені сучасною апаратурою і в змозі виконувати поставлені завдання. «Я впевнений, що це наша спільна справа, бо у випадку надзвичайних ситуацій або бойових дій цивільні медики будуть співпрацювати з військовими», - сказав Ю.ГАЙДАЄВ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 липня, міністр оборони України А.ГРИЦЕНКО перебуває з робочою поїздкою в Одесі. В Одеському гарнізоні міністр ознайомиться з практичною фазою збору керівного складу Військово-медичних клінічних центрів Департаменту охорони здоров’я Міноборони, а також візьме участь у церемонії відкриття Військово-медичного клінічного центру Південного регіону та вручить медичним працівникам цього Центру реанімаційний автомобіль.