Всеукраїнська добродійна організація «Соціальна допомога» проведе 25 липня добродійний марафон із залучення коштів для організації виробництв, на яких створюватимуться робочі місця для інвалідів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив міністр праці і соціальної політики України Михайло ПАПІЄВ.

«У зв`язку з цим ініціативна група звернулася до міністерства, щоб за допомогою добродійного марафону привернути увагу громадськості і бізнесу до тих проблем, які сьогодні існують у 2 мільйонів 700 тисяч інвалідів», - сказав М.ПАПІЄВ.

Відео дня

Міністр нагадав, що 25 липня виповнюється 10 років із дня створення Міністерства праці і соціальної політики України.

У свою чергу, один із засновників нещодавно створеної Всеукраїнської добродійної організації «Соціальна допомога», голова її наглядової ради Петро ТАЛАНЧУК повідомив, що організація розробила стратегію своєї діяльності на 7 років. «Ми хочемо об`єднати всіх небайдужих людей і громадські організації для створення матеріальних фондів для вирішення найнагальніших проблем, в першу чергу, інвалідів», - сказав він.

Разом з тим він додав, що зараз створюється структура цієї організації і в майбутньому її діяльність розповсюджуватиметься на інші соціально незахищені категорії громадян. «Головна мета нашої організації – допомогти всім людям, які цього потребують», - наголосив він.

Довідка УНІАН. Зараз в Україні налічується 2 млн. 760 тисяч інвалідів (5,6% від загальної чисельності населення країни), зокрема, 1 млн. 330 тисяч інвалідів працездатного віку, 75% з яких є непрацевлаштованими.