Фахівці не виявили перевищення норм концентрації фосфору в повітрі, воді та грунті в районі екологічної аварії на Львівщині. Як повідомили в Міністерстві охорони навколишнього середовища, міжвідомча комісія  на своєму черговому засіданні підсумувала дані моніторингу в районі надзвичайної ситуації, що виникла у зв`язку з аварією потягу на залізничному перегоні Ожидів-Червоне.

За інформацією Держуправління охорони навколишнього середовища в Львівській області, обстежували населені пункти Бузького, Радехівського, Бродівського, і Каменко-Бузького районів 9 бригад обласної СЕС і відомчі лабораторії: Держекоінспекції у Львівській області, управління водного господарства, проектно-технологічного центру охорони родючості грунтів і якості продукції, управління охорони здоров`я, управління ветеринарної медицини, станції захисту рослин.

За період з 17 по 27 липня в 143 населених пунктах відібрано проби з 502 місць: повітря, питної води, поверхневих вод відкритих водоймищ, грунтів, рослинності і продуктів тваринництва. Перевищень гранично допустимих концентрацій фосфору у вказаних ресурсах не виявлено, крім деяких земельних ділянок, де природний вміст фосфору перевищував норми ще до аварії.

Відео дня

http://pk.kiev.ua