Реалізація проекту будівництва перинатальних центрів у регіонах країни сприяла значному зниженню смертності матерів і дітей, заявляє Президент України Віктор Янукович.

 
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він сказав сьогодні під час зустрічі з жінками - Героями України.
 
«Перші перинатальні центри показали значне зниження смертності як серед матерів, так і серед дітей. Ми почали приймати не тільки жінок із патологією», - сказав Президент.
 
Янукович навів приклад Кіровоградщини, де було відкрито один із перших перинатальних центрів. Там, за словами Президента, смертність серед матерів знизилась на 25%, а дитяча смертність - на 32%.
 
«Зараз ми бачимо, що в інших регіонах тенденція та сама», - додав глава держави, зауваживши, що будівництво таких центрів підтримується населенням.
 
«Ми почали будувати перинатальні центри для того, щоб значно змінити ситуацію зі збереженням життя дитини й матері», - сказав Янукович.
 
Президент повідомив, що на сьогодні перинатальні центри збудовані у 18 регіонах України, ще у дев’яти ведеться будівництво.