В Україні з 11 по 17 листопада пройде Національний тиждень безпеки дорожнього руху в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.).

 
Як повідомили УНІАН у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, у понеділок, 11 листопада, у Києві відбудеться Форум національного партнерства з безпеки дорожнього руху.
 
Впродовж тижня в Україні також відбудуться наукові та практичні конференції, круглі столи, присвячені безпеці на дорогах.
 
Державтоінспекція ініціює проведення профілактичних заходів «Пішохід», «П’яний за кермом - злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров – врятуй життя».
 
Мета Десятиліття дій – надати можливість для довгострокових і скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах.
 
Завдання Тижня – консолідація сил державних інститутів, громадських організацій, наукової спільноти та громадськості для вжиття реальних заходів для підвищення рівня безпеки дорожнього руху.
 
Як зауважили у ДАІ, у березні цього року уряд прийняв Державну цільову програму підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року. Цього року вдалося не лише стримати зростання аварійності на автодорогах держави, але й забезпечити позитивну динаміку зниження кількості автопригод, загиблих і травмованих в них людей.
 
Однак ситуація все ще залишається складною: в середньому за добу на автодорогах України у дорожньо-транспортних пригодах гинуть 12 ociб та травмуються більше 100 учасників дорожнього руху.