У Світовому рейтингу благодійності, складеному Британською благодійною організацією Charity Aid Foundation (CAF), цього року Україна посіла 102 місце. Загалом у рейтингу - 135 країн світу.

Про це УНІАН повідомили в Асоціації благодійників України, посилаючись на опублікований Світовий рейтинг благодійності cafrussia.ru.

Як зазначається, це найвищий показник України за всю історію рейтингу (він оприлюднюється вчетверте).

Відео дня

Опублікований Світовий рейтинг благодійності віддзеркалює стан благодійності у світі за 2012 рік. Як і в минулі роки, рівень благодійності країн світу оцінювався за трьома критеріями: грошові пожертви у благодійні організації, участь громадян у благодійності як волонтерів та надання допомоги незнайомим людям, які її потребують.

До складових показника благодійності входили: рівень надання допомоги нужденним – Україна зайняла 112 місце (разом із Болгарією); рівень грошових пожертв у благодійні організації – Україна посіла 122 місце (такий показник має ще низка країн – Бенін, Коморські острови, Демократична Республіка Конго, Литва, Малі та Палестинські території); рівень участі громадян у волонтерській роботі – в України 26 місце (разом із Казахстаном, Монголією та Великою Британією).

Перша десятка Світового рейтингу благодійності виглядає так: лідер – США, на другій позиції – Канада, Нова Зеландія та Мьянма, на п’ятому місці – Ірландія, далі йдуть Велика Британія, Австралія, Нідерланди, Катар і Шрі-Ланка.

“З показників рейтингу випливає, що у 2012 році, на фоні зниження темпів глобального економічного росту, благодійність продемонструвала зростання. Середня частка населення світу, яке жертвує гроші на благодійність, займається волонтерською роботою та допомагає напряму, збільшилася, порівняно з 2011-м. Зокрема, зріс показник підтримки нужденним – у 2012 році їм допомагали на 200 мільйонів людей більше, ніж у 2011-му. Зріс і показник волонтерської роботи, і це відбулося за рахунок залучення до волонтерства молоді”, - говориться в повідомленні.