Фото: yuga.ru

Болгарія висловлює готовність прийняти на оздоровлення українських дітей, чиї батьки загинули під час трагічних подій у Києві.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС України, про це під час зустрічі з в.о. міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею сказав міністр закордонних справ Республіки Болгарія Крістіан Вігенін, який перебуває з візитом у нашій державі.

Співрозмовники обговорили поточні події в Україні, зокрема у Криму.

Відео дня

Дещиця поінформував свого болгарського колегу щодо заходів, які вживаються керівництвом Української держави для врегулювання напруження в українсько-російських відносинах політико-дипломатичними шляхами.

Зі свого боку Вігенін засвідчив безумовну підтримку Болгарією суверенітету і територіальної цілісності України.

Окрему увагу у ході переговорів приділено актуальним питанням двостороннього співробітництва, а також подальшим крокам з реалізації євроінтеграційних перспектив України.

Керівник болгарського зовнішньополітичного відомства привітав рішення уряду України повернутися до підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Вігенін запросив Дещицю взяти участь у міністерському засіданні країн Організації чорноморського економічного співробітництва, яке відбудеться 19 червня в рамках болгарського головування в цій організації.