Вівторок,
22 серпня 2017
Наші спільноти

Кому не можна їсти грейпфрут

Незважаючи на багато корисних властивостей, грейпфрут може нанести шкоду

Грейпфрут небезпечний тим, що абсолютно несумісний з багатьма лікарськими засобами, тому після прийому ліків протягом тривалого часу варто уникати вживання грейпфрута. При взаємодії соку грейпфрута з деякими видами ліків можливі серйозні наслідки, що загрожують життю людини.

Також грейпфрут варто уникати при загостренні шлунково-кишкових захворювань. Не варто їсти цей фрукт людям з підвищеною кислотністю шлунка. Особливо небезпечно вживати грейпфрутовий сік натщесерце, адже це може згубно вплинути на слизову оболонку шлунку і кишечника. Сік грейпфрута у таких людей здатний викликати біль у шлунку, що обумовлено запаленням слизової шлунка і кишечника.

Цей плід руйнує зубну емаль через кислоти, що у ньому містяться. Таким чином грейпфрут провокує розвиток карієсу. Мінімізувати цей деструктивний вплив можливо при полосканні зубів кожен раз після вживання грейпфрута.

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку