Так, картоплю рекомендується дрібно нарізати і вимочувати в холодній воді протягом 12-14 годин, що сприяє максимальному видаленню з нього крохмалю і нітратів (потрібно періодично зливати і міняти воду).Існують певні особливості кулінарної обробки при приготуванні страв гіпоалергенної дієти, спрямовані на зниження їхніх алергенних властивостей, пише Lady.tochka.net.

Для видалення з крупи можливих отрутохімікатів (використовуваних при вирощуванні злакових рослин) її замочують у холодній воді протягом 1-2 годин.

Відео дня

При варінні м'яса як мінімум один раз зливають бульйон для повного видалення шкідливих речовин (наприклад, гормонів, ліків, якими лікували тварину).

Вся їжа готується на пару, тушкується, запікається або вариться.

Відварювання і запікання фруктів зменшує їхню алергенність.