Фото: УНИАН

У зоні антитерористичної операції збільшено кількість бригад екстреної медичної допомоги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила начальник Управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України Альона Терещенко.

Читайте такожУ зоні проведення антитерористичної операції загинули понад 200 осіб - МОЗ

Відео дня

«На сьогодні усі станції швидкої медичної допомоги, бригади екстреної медичної допомоги на 100% забезпечені необхідними лікарськими засобами і виробами медичного призначення. Створено запас, який постійно поповнюється. У регіонах, де здійснюється АТО, збільшено кількість бригад екстреної медичної допомоги для організації швидкої доставки поранених у заклади медичної допомоги», - сказала Терещенко.

Вона також поінформувала, щоу Донецькій області закрито 10 лікарень, у Луганській працюють усі лікарні.

За словами Терещенко, ще у березні цього року МОЗ доручило структурним підрозділам з питань охорони здоров’я ОДА зарезервувати ліжковий фонд та запас медичних засобів у кількості 30% від загальної потреби.

«На сьогодні усі регіони України мають цей запас», - зазначила Терещенко.

Нагадаємо, РФ у березні 2014 року, нехтуючи усіма міжнародними договорами, анексувала український Крим і продовжує дестабілізувати обстановку на сході України, направляючи туди озброєних терористів.

15 квітня в Донецькій та Луганській областях почалася антитерористична операція.

Сьогодні, 11 червня, перший заступник міністра охорони здоров’я Руслан Салютін повідомив, що у зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинули понад 200 осіб.

За його словами, з цієї кількості загиблих - 15 жінок і двоє дітей: хлопчик та дівчинка. «Хлопчик 14-ти років досі не є опізнаним. Медична допомога надається відповідно до клінічних протоколів. Бригади екстреної допомоги фактично працюють на полі бою», - наголосив Салютін.

Він подякував медикам за героїчну роботу і пообіцяв, що їхня робота не залишиться без уваги МОЗ.

Салютін також зазначив, що в МОЗ немає інформації про кількість бойовиків серед загиблих. «Ми не можемо відповісти, хто з них є бойовиками, а хто - мирними жителями. Для лікарів це не має значення», - сказав Салютін.