Згідно з результатами нового дослідження, сучасні методи діагностики, такі як комп`ютерна томографія і ангіографія, негативно діють на нирки. Тому, перш ніж проходити обстеження за допомогою цих методів, необхідно прийняти відповідні ліки.

За словами вчених, комп`ютерна томографія, а також інші методи сканування тіла людини для встановлення точного діагнозу, знаходять все більшу популярність у всьому світі. Саме тому був проведений аналіз негативних ефектів даних методів діагностики, а саме  опромінювання тіла людини рентгенівськими променями.

Результати дослідження, проведеного співробітниками Університету штату Мічиган, США, показали, що вживання Н-ацетілцистєїну дозволяє виключити негативний ефект агента контрастності, а його дія є найефективнішою з усіх доступних препаратів. Аналіз був опублікований в останньому номері журналу Annals of Internal Medicine.

Відео дня

Дослідники зауважують, що мільйони людей у всьому світі щорічно одержують агент контрастності, який негативно впливає на функціонування нирок. У випадку, якщо у людини на момент діагностики вже спостерігаються відхилення в роботі нирок, прийом захисного препарат є украй необхідним.

www.health-ua.org