Фото УНИАН

В Одесі затримано медичного експерта, який вимагав і отримав 2 тис. доларів неправомірної вигоди за проведення судово-психіатричної експертизи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, співробітники прокуратури і регіонального управління СБУ викрили судово-психіатричного експерта комунального закладу «Одеський обласний медичний центр психічного здоров'я».

Читайте такожКерівника медичної частини столичного СІЗО затримали на хабарі

Відео дня

Чоловік затримано 19 березня під час одержання неправомірної вигоди від жінки.

«Хабар вимагався за проведення судово-психіатричної експертизи, призначеної за рішенням суду», - розповіли в прокуратурі.

Як повідомили в УСБУ області, загалом зловмисник вимагав 2 тис. доларів. Оперативники спецслужби задокументували отримання лікарем 1 тис. доларів - першої частини неправомірної вигоди, а потім затримали зловмисника під час отримання другої частини хабара.

«Співробітники спецслужби затримали лікаря поблизу місця роботи під час отримання другої половини хабара», - відзначили в спецслужбі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.4 ст.368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України здійснює УСБУ в Одеській області.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.