REUTERS

У Києві відкрито провадження за фактом відчуження з державної власності будівлі Інституту травматології та ортопедії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі столичної прокуратури, місцевою прокуратурою встановлено незаконне вибуття з державної власності нежитлової будівлі загальною площею понад 700 кв.м. по вул. Бульварно-Кудрявській, 27 у Шевченківському районі, що перебуває у віданні Національної академії медичних наук України та знаходиться на балансі державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України».

Читайте такожВ Одесі за хабар затримано медичного експерта

Відео дня

«Установлено, що право власності на даний об’єкт нерухомості зареєстровано за фізичною особою на підставі підробленого договору купівлі-продажу та на сьогодні внесено в статутний фонд приватного товариства», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ураховуючи, що майно вибуло з власності держави в обхід встановленої законом процедури, місцевою прокуратурою вжито заходів реагування шляхом подання позову до Господарського суду Києва про витребування указаного майна на користь держави в особі Національної академії медичних наук України.

Крім того, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч. ч. 1, 3 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи зі встановлення осіб, причетних до незаконного відчуження державного майна.