therapia.ua

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох членів організованої злочинної групи, яка вербувала осіб, здебільшого неповнолітніх, для незаконної трансплантації печінки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

У відомстві нагадали, що зловмисники через соціальні мережі вербували потерпілих, обіцявши їм при цьому велику грошову винагороду. Членів ОЗГ затримали у листопаді 2017 року під час їхньої спроби вивезти потерпілу для трансплантації до РФ.

Відео дня

Читайте такожВ Україні планується прийняти закон щодо прижиттєвої згоди на посмертне донорство

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми з метою експлуатації у формі вилучення частини внутрішнього органу – печінки) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на загальну суму майже 5 млн грн.

На даний час підозрюваним, їхнім захисникам та потерпілим оголошено про завершення досудового розслідування, а також відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Членам ОЗГ загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна або без такої.